MRI לאחר הזרקת חומרי מילוי לפנים

הזרקת חומרי מילוי שונים לפנים – ובפרט מדובר על חומצה היאלרונית, קולגן, סיליקון ג’ל ורדיאס (חומר על בסיס סידן) – הפכה בשנים האחרונות לטיפול פופולרי למדי. חומרי המילוי מאפשרים לעצב שפתיים ולהקנות להן נוכחות מובהקת יותר, להשיב נפחים שאבדו לאזור הלחיים או הסנטר ובכך לעצב קו לחיים מחמיא וקו לסת מרשים, למלא שקעים מתחת לעיניים וכן לטשטש קמטים באזורים שונים בפנים. במקרים רבים אף מהווה הזרקת חומרי מילוי שמבוצעת בידיים מיומנות ומנוסות תחליף לניתוח מתיחת פנים.

במקרים מסוימים תידרש בדיקת MRI אצל מי שעברו הזרקה של חומרי מילוי כאלה ואחרים – בעמוד זה תמצאו מידע מקיף אודות מצבים אלה.

באילו מקרים מומלצת בדיקת MRI אחרי הזרקת חומרי מילוי לפנים?

באופן עקרוני ישנם שני סוגים של מצבים שבהם התוצאה של הזרקת חומרי מילוי לפנים אינה זו הרצויה, וכדי לאפשר אבחון מדויק לחלוטין של הבעיה שנוצרה ההמלצה היא בדיקת MRI.

סוג אחד של מצבים שבהם תתבצע בדיקת MRI לאחר ההזרקה הוא כשנוצרת א-סימטריה בפנים. חשוב להדגיש כי הפנים הן מטבען א-סימטריות, וכי במרבית הטיפולים שמבוססים על חומרי מילוי, ובעצם בכמעט כולם, התוצאות מרשימות ועונות על כל הציפיות (ואף עולות עליהן). יחד עם זאת גם כשזה המצב, וגם אם מקפידים לעבור את הטיפול אצל מנתח פלסטי בכיר ומנוסה, אין דרך לדעת בוודאות שהתוצאה תהיה סימטרית ומחמיאה. הסיבה לכך היא שכך פנים מגיבים אחרת לכל חומר מילוי, ואי אפשר לדעת בוודאות מראש מה תהיה התגובה וכיצד ישפיע החומר. בהתאם עלולה להיווצר א-סימטריה, וכשהיא מוחשית ומשמעותית, בדיקת MRI מאפשרת את זיהוי הגורמים לה (כמות מופרזת של חומר המילוי, רקע גרמי או סיבות אחרות) ולהבין מהי הדרך הטובה ביותר לתקן את הבעיה.

סוג שני של מצבים הוא כשנוצרים סיבוכים עקב ההזרקה. גם בהקשר זה חשוב לציין כי ברוב רובם של המקרים הטיפול מוביל לתופעות לוואי מינימליות שנעלמות מעצמן תוך מספר ימים, אולם כמו בכל הליך רפואי, ישנו סיכון מסוים (מזערי) להיווצרות סיבוכים. סיבוך אפשרי אחד הוא תגובה אלרגית, עוד סיבוך שעלול להיווצר הוא דלקת וכך גם מורסה. על בסיס ממצאי MRI ניתן לאבחן במדויק את המצב ולהחליט מהו הטיפול האפקטיבי ביותר.

כמו כן ניתן באמצעות ה-MRI לקבוע מה היה חומר שהוזרק לפנים, שכן ישנם הבדלים מהותיים בין חומרי המילוי השונים: חומצה היאלרונית כוללת שיעור גבוה של מים, בסיליקון ישנו שומן ואילו קולגן הוא כמובן חלבון. פענוח MRI מאפשר זיהוי ודאי של חומר המילוי בהתאם להרכבו, וכמובן שחשוב באופן כללי להקפיד על פענוח מקצועי עם תשומת לב מלאה לכל ניואנס, כך שבסופו של דבר המטופלים יזכו לפנים מחמיאים.

כתיבת תגובה